Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köretek

Töklapcsánka

Hozzávalók:

- főző tök (kb. fél kilós, vagy ha nagyobb akkor annak csak egy része)

- finomliszt

- tojás

- só

- bors

- sütéshez olaj

 

Elkészítés:

A tököt alaposan megmossuk, ha nem túl vén, nem szükséges hámozni. Lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn, én nem szoktam kinyomkodni a levét. Ütünk hozzá 2 tojást, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint és összekeverjük. Aztán annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska szerű masszát kapjunk. Ne legyen folyós, de ne legyen nagyon kemény se. Teflon serpenyőben kevés olajat melegítünk, és ha kellően meleg, akkor egy kanál segítségével nagyobb lapos korongokat készítünk a masszából. Én úgy szoktam hogy két kanállal teszek egymás mellé és szétlapogatom. Addig sütjük, amíg szép pirosra nem sül mindkét oldala. Mi szeretjük magában, mártogatóssal vagy köretnek is húsokhoz. A recept tökéletesen jól működik tök helyett burgonyával és cukkinivel is, vagy ezek keverékével.

Mártogatós:

- joghurt vagy tejföl

- só

- kapor

- fokhagyma

Elkészítés:

A joghurthoz vagy tejfölhöz ízlés szerint sót adunk, majd apróra vágott friss kaporral és reszelt fokhagymával tovább ízesítjük. Természetesen dolgozhatunk fokhagyma granulátummal és szárított kaporral is. Aki valamelyiket nem szereti ki lehet hagyni. Úgy is finom, ha még reszelt sajttal is megkoronázzuk. Szeretjük mert hamar elkészül és nagyon finom!

Nálam valahogy így szokott kinézni:

Töklapcsánka

 

Jó étvágyat!

 

Naan lapos kenyér

Hozzávalók: - 3 kanál víz

                       - késhegynyi sütőpor

                    - 20 dkg liszt

                     - 2 kanál tejföl/ joghurt

                     - só ízlés szerint

Az összetevőkből rugalmas tésztát gyúrunk, 10 percig pihentetjük, majd diónyi darabokra adagoljuk. A diónyi méretű tésztagombócot vékonyra nyújtjuk (alá lisztezünk mert különben letapad és nem lehet felszedni), és száraz serpenyőben magas lángon pár perc alatt készre sütjük, amíg kicsit hólyagosodni kezd a tészta és barna foltok jelennek meg rajta.

Önállóan is fogyasztható mártogatósokkal, vagy húsok mellé is kiváló köret lehet!

20180704_185654.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.